Bij de diensten november / december

 Bij de diensten

Zondagmorgen 8 november

Deze dienst heeft als thema: het orgel. Dit koninklijk instrument draagt onze lofzang tot God. Het geeft ons de toon aan. Maar dit gaat niet vanzelf: er is een organist die daar achter de muziek maakt. Deze organist heeft zich voorbereid en speelt met hart en ziel. Het orgel is een instrument met vele stemmen. Graag willen we dit deze dienst op een bijzondere wijze belichten temeer omdat onze organist dhr. Engele Volberda liefst 60 jaar organist is! Wij danken God in deze dienst dat Hij dhr. Volberda hiertoe bekwaam gemaakt heeft en inspiratie heeft gegeven. Na de dienst willen we informeel in het Andringahûs dhr. Volberda bedanken.

Zondagavond 8 november

In een leerdienst willen we stilstaan bij “het slijk der aarde”: het geld. Wat voor goed en wat voor kwaad kun je ermee doen? Jezus zegt bij een Romeinse munt, waar kennelijk de beeltenis van de keizer op staat, dat je belasting aan de keizer moet betalen, maar ook dat je met “de Mammon” God kunt dienen. Kortom: recht en krom van het geld.

 

Zondagmorgen 15 november

In deze dienst vieren wij het Heilig Avondmaal. De zaterdagmiddag ervoor, om 17.00 uur in de Kerk, wil ik met de kinderen ter voorbereiding een gesprekje houden. Dit duurt niet zo lang, dus als ouders hun kinderen (vanaf groep 3) brengen, kun je gerust even wachten).

 

Zondagavond 15 november

Een jeugddienst met als thema: “Hij komt! Het evangelie van de goed heilig man”. Met onverwachte invalshoeken. Hopelijk krijgt wie zoet is wat lekkers. Ds. Piet doet het  Grote Boek open. Muzikale medewerking van de Zwarte Pietenband. Let op de Kijkwijzer: 10plus …..

 

Zondagochtend 22 november

Deze laatste zondag van het kerkelijk jaar openen wij Gods Woord bij het thema eeuwigheid en gedenken wij die ons zijn voorgegaan.

Zondagavond 22 november

Mannenspecial naar Wolvega. Als het droog weer is worden we met een oldtimer bus opgehaald. We gaan naar Gerard Kramer in Wolvega. Hij zal zijn verhaal vertellen: van wasmachines naar klassieke auto’s. Hij heeft een grote verzameling klassiekers, zowel auto’s als brommers. Natuurlijk handelt hij hier ook in. Maar hij heeft een verhaal bij de wereld op wielen. Dit belooft een bijzondere avond te worden! Mannen, laat je verrassen en sta om 19.30 uur gereed bij de Kerk voor vertrek …..

Adventvesper op zondagavond 29 november.

Een Vesperviering is een korte viering rond een lied of thema. En die herkent zich hierin dat er gelezen, gezongen en gebeden wordt, dat alles afgewisseld met momenten van stilte.  Er zit geen meditatie in. Op zondagavond 29 november houden we de adventsvesper in de Doelhôftsjerke. En dan gaan we deze kenmerken in de praktijk brengen. Het wordt een vesperviering rond Psalm 25, met als thema  “Op U mijn heiland blijf ik hopen”.  Niet alleen zingen en bidden we met elkaar we gaan ook heel direct met elkaar lezen, zodat de viering ook kan worden “beleefd”.

Gert Gatsma begeleidt de samenzang op het orgel

Zondagochtend 6 december

Inmiddels de Tweede Advent. Ik hoop aan te sluiten op het project van de Kindernevendienst.

Zondagavond 6 december

Geen dienst