Project Roemenië 2016

Project Roemenië mei 2016

Van 28 april tot 7 mei 2016 wordt er vanuit de beide Protestantse Gemeentes Aldeboarn en Wolvega een project georganiseerd in Roemenië. Dit project is bedoeld voor jongeren van ongeveer 15 – 25 jaar. Een uniek samenwerkingsproject tussen deze beide kerken, waarin al een bijzondere uitwisseling plaats vindt.

De bestemming is het gehucht Remeti. Daar heeft de stichting Christian Endeavour (gevestigd in het Julia huis te Oradea  in West Roemenië – bovenste foto) een vakantiehuis in bezit. In dit vakantiehuis vieren jaarlijks een 700 tot 800 kansarme  kinderen en jongeren een vakantie. Een welkome onderbreking van hun leven in zo andere omstandigheden waar wij mee te maken hebben, een stukje vorming, plezier, een hartverwarmende boodschap.

Dit vakantiehuis (foto hiernaast en onder)moet nodig worden gerenoveerd: schilderen, vervanging van slecht houtwerk, zowel binnen als buiten, mogelijk installatie van wat elektrisch werk alsmede isolatie. Kortom genoeg te doen. De stichting CE heeft niet de middelen om dit zelf te doen: zij heeft de handen vol aan het sociale en maatschappelijke werk onder gezinnen, ouderen, alleenstaanden, kinderen en jongeren In Oradea. Daarom gaan wij helpen!

Er wordt ter plaatse in Remeti, bij het zogeheten Mahanaim overnacht en gewerkt. Dat is allemaal heel eenvoudig, maar goed en veilig. Het is in de bergen (om en nabij 1000 meter hoog). Naast het werk met de handen, is er voor wie wil ook de mogelijkheid om een dag in het sociale of kinderwerk in de stad Oradea mee te lopen. De avonden hopen we gezellig in te vullen (met kampvuur). Natuurlijk zit er ook een vormend aspect aan deze reis: bouwen aan jezelf door te bouwen voor de ander. En we vragen een eigen bijdrage van 120 euro per persoon. Ook in een verzekering zal worden voorzien. Als je voor je school nog iets van maatschappelijke stage zoekt: dan zou dit er wel eens onder kunnen vallen.

Aan wie zich inschrijft voor het project, wordt ook gevraagd mee te doen aan de voorbereidende acties. We zullen af en toe een avond houden: teambuilding, maar ook voorbereiding van acties. Acties voor sponsoring. We hebben namelijk een flink bedrag nodig voor materialen voor dit project. Giften kunnen gestort worden op NL38RABO0348302509 t.n.v diaconie Protestantse Gemeente Aldeboarn, onder vermelding project Roemenië 2016