Plexat, wat is dat precies?

plexat2Huize Plexat (Jac. Knolstrjitte 9, 8495 NJ Aldeboarn. Telefoon 0566 653765) is de naam die de familie Rozeboom aan de pastorie van de Protestantse Gemeente te Aldeboarn heeft gegeven. Deze naam gaat al jaren met hen mee. De betekenis van Plexat (uitspreken zoals je het ziet staan :)): er is hier plek om te komen; je bent welkom; we willen graag flexibel zijn in gastvrijheid!

De bewoners van Plexat: familie Rozeboom

fam_rozeboom
Familie Rozeboom bestaat uit (vlnr op de foto): Piet, Henk en Margeet Rozeboom.

Piet is predikant van de Protestantse Gemeente te Aldeboarn sinds Pinksteren 2013. Geboren te Hendrik Ido Ambacht (1 augustus 1958), middelbare school Develsteincollege te Zwijndrecht, daarna de Theologische Hogeschool te Kampen. Van 1984-1987 pastoraal werker en jeugdwerker voor 60% van de Gereformeerde Kerk te Sleeuwijk en Woudrichem. Ondertussen aan het afstuderen te Kampen. Van 1987 tot 1991 als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerken van Stad aan ’t Haringvliet en Melissant-Dirksland-Herkingen. Van 1991 tot 1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk van Garderen, van 1997 tot 2004 aan de Gereformeerde Kerk van Maasdijk, van 2004 tot 2013 verbonden aan eerst de Gereformeerde Kerk van Wolvega, die over is gegaan in de Protestante Gemeente te Wolvega.

Piet is sinds 17 februari 1994 gehuwd met: Margreet Rozeboom-Rakers. Margreet heeft voor de klas gestaan als lerares biologie. Al jaren is zij “meewerkend echtgenote”: gastvrije opvang van heel wat mensen in de pastorie, maar ook gaan wij samen bij ieder thuis kennismaken. En muziek maken is een passie.

Henk is de zoon van Margreet en Piet en studeert civiele techniek in Leeuwarden. Daarnaast is er de krachtsport alsmede het werk bij een supermarkt. Verder worden er nog duifjes gehuisvest en wordt er graag getuinierd.