Tweede groep bezoekt Oradea

Vanochtend kwam er weer bericht uit de stad Oradea. Daar waren Henk, Sanne, Jiska, Hindrik, Danielle, Kim en Aliena. Zij zijn gister in Oradea aangekomen en zijn vandaag na de lunch weer terug naar Remeti gegaan.

Morgenochtend vertrekt de 3e groep naar Oradea, zij blijven daar slapen en de rest van de groep gaat er vrijdag naar toe, Ze ontmoeten elkaar weer in Oradea. de 3e groep gaat niet meer terug naar Remeti.

Een verslag van de Oadea-hangers: “gisteren zijn we dus naar Oradea gegaan en hebben eerst lekker gegeten. Daarna zijn we in autos naar de plek Kisszántó gegaan waar we Dominee Balint (in het Nederlands valentijn) ontmoet. We zijn met de hele groep naar 6 grannys geweest en hebben er gepraat en vragen gesteld met de grannys . De dominee las uit de Nederlandse en de Hongaarse bijbel voor. Bij elke granny heeft hij wat voorgelezen. En na het lezen hebben we gebeden en de grannys bedankt dat we mochten langskomen.

Na het bezoeken va de grannys hebben we ook wat gedronken bij de dominee thuis. We zijn na het drinken nog de kerk ingeweest om heb van binnen te bekijken. Het was een kleine, maar mooie kerk. Erna zijn we terug gegaan naar de guesthouse en hebben gegeten. Na het eten zijn we de stad ingegaan en even wat chips en drinken gehaald bij een supermarktje. Daar konden we helaas niet pinnen en moesten we een bank vinden. Gelukkig zat hij dicht in de buurt!

Na de boodschappen zijn we naar de macDonalds geweest om nog een ijsje of milkshake te halen. Terug naar het guesthouse hebben we met Isaac (de Canadees) nog een kaartspel gedaan en daarna zijn we allemaal op bed gegaan”.

image