Marché Gourmand: Het verslag van een mooie dag

Wat een drukte zaterdag! Er zijn heel veel auto’s gewassen, veel kinderen wezen knutselen en veel mensen zijn komen eten! We kunnen zeggen dat het een erg succesvolle dag is geweest want de teller staat nu op bijna €1400,-!! Een heel mooi bedrag! De opbrengst van dit jaar gaat naar Thalente en zal gebruikt worden voor het bekostigen van een regenwatertank (10.000 liter!) voor Isiaiah54. Isiaiah54 is een opvanghuis voor mishandelde, misbruikte en ouderloze kinderen. Thalente ondersteunt dit door maandelijks een bedrag te doneren voor de kosten van levensonderhoud voor de baby’s en peuters. Waarom een regenwatertank voor Isiaiah54? Je kunt je voorstellen dat er in een opvanghuis behoorlijk wat water gebruikt wordt. Denk alleen maar aan alle toiletbezoeken. De kosten voor water lopen behoorlijk op, vooral nu er in Zuid-Afrika sprake is van droogte. In de natte perioden zal de watertank het regenwater vanaf het dak van het huis opvangen en vervolgens zal dit gebruikt worden voor de toiletten, de tuin, enz. Door het plaatsen van deze tank kunnen we er dus voor zorgen dat Isiaiah54 structureel lagere kosten heeft. Wij willen iedereen bedanken die op wat voor manier ook geholpen heeft!

Thalente, ds Piet, Geke en Suzanne

img-20161219-wa0001                                  img-20161219-wa0002
img-20161219-wa0003

 

18 december 2016: Kerstsamenzang!

kerstsamenzang-2016

zondagavond 18 december a.s. staat de traditionele kerstsamenzang weer op het programma. Een warm drankje met wat lekkers bij binnenkomst. Gert Gatsma begeleidt op orgel de samenzang van vele bekende kerstliederen. Daarnaast wordt muzikale medewerking verleend door Twalûd. We gaan luisteren, maar vooral uit volle borst meezingen met een groot aantal bekende kerst- en adventsliederen.

Daarom: Komt allen tezamen. Aanvang 19.30 uur.

18 september 2016 Startzondag

Dit jaar een startzondag als begin van het winterseizoen. Er werd begonnen met gezamenlijk koffiedrinken en… heel veel lekkernijen klaargemaakt voor “Heel Boarn bakt”.

Daarna een hagepreek met als thema “Het Briesend paard”.

Als afsluiting een drankje en een boordje hamburger of overheerlijke poffertjes.

Dat alles in de tuin van het Adringahûs.

Hierbij een aantal foto om een indruk te geven van het geheel:

Tentdienst gondelvaart 2016

Aan het eind van de Boarnster Gondelvaart festiviteiten was er de traditionele tentdienst.

Het thema was “Behouden vaart”, ds. Piet fungeerde als kapitein. Muzikale medewerking werd verleend door de Lord’s Moor Singers uit Heerenveen .

Ardy Proot heeft alles vastgelegd op film.  Door op de volgende foto te klikken kunt u de dienst nogmaals beleven.

 

Reis diaconie

Vrijdagmiddag 1 juli gingen 25 mensen uit ons midden mee naar een museumboerderij in Sondel in het mooie Gaasterland.

Dhr. Eppinga heeft ons prachtig verteld. De koffie en de broodmaaltijd waren uitstekend verzorgd.Dank aan de diaconie die dit heeft verzorgd.

Aldeboarn rockt het nieuwe jaar in

Aldeboarn rockt het nieuwe jaar in
De Gospelrockband Faith First is te gast in de Doelhofkerk in Aldeboarn op zondagavond 17 januari om 19:30 uur. Een jeugdmuziekdienst vol Powerrrr!
Faith First bestaat uit een groep mensen met een gezamenlijke passie om het geloof uit te dragen door middel van muziek.  Zij onderscheiden zich door dé boodschap op een vernieuwende, levendige en aansprekende manier te presenteren.
De afwisselende en geheel eigen “stevige” manier van spelen van opwekkingsliederen (Powerpraise) maakt dit optreden met Faith First tot een bijzondere belevenis voor jong en oud. Het thema zal zijn: The power of …
Do komst toch ek?!

Kerstsamenzang

Op zondagavond 20 december staat de traditionele kerstsamenzang weer op het programma. Een warm drankje met wat lekkers bij binnenkomst en vervolgens gaan we zingen. Gert Gatsma begeleidt op orgel de samenzang van vele bekende kerstliederen. Daarnaast wordt muzikale medewerking verleend door Twalûd. We gaan luisteren, maar vooral uit volle borst meezingen met een groot aantal bekende kerst- en adventsliederen. Daarom: Komt allen tezamen. Aanvang 19.30 uur.

Kerst samenzang

 

Uptodate?

De acties up-to-date voor aanschaf van een beamer zijn in een uitvoerende fase gekomen……

IMG-20151205-WA0004bg                                 IMG-20151205-WA0002                                   IMG-20151205-WA0001

Een commissie onder aansturing van de kerkrentmeesters werkt er hard aan en zo hopen we net voor de Kerst het resultaat te bewonderen. Zo krijgen we de mogelijkheid de nieuwe liedbundels in onze kerk te kunnen gebruiken. Wij bidden dat dit de eredienst mag verrijken tot eer van God en tot opbouw van ons geloof.

kerstnachtdienst 2015

 

In Aldeboarn wordt 24 december 2015 om 21.30 een kerstnachtdienst georganiseerd met als thema Lichtflits in de nacht. Deze sfeervolle dienst wordt geleid door ds. P. Rozeboom en Sjonggroep Twalûd brengt prachtige liederen te gehore! Het belooft een mooie en flitsende dienst te worden waarin stil wordt gestaan bij het Licht van deze wereld! Iedereen is van harte welkom.

mannenspecial

Zondagavond 22 november gingen wij 24 man sterk naar het bijzondere autobedrijf van Gerard Kramer. Na een aangeklede kop koffie leidde Gerard ons langs zijn klassieker verzameling. Elke auto heeft een verhaal, zo beluisterden wij. Leuke gesprekken ontsponnen zich! Een prachtige avond beleefden wij met elkaar. Twee bijzondere mannen waren er bij trouwens: Wiebe en Jaap (zie foto!). Ds. Piet vertelde ook over zijn liefde voor auto’s. Hij deelt met Gerard de insteek, dat de mooiste auto’s eigenlijk de originele zijn in hun eenvoud. Niet alleen iedere auto, ook elk mens heeft een eigen verhaal. In de Bijbel (Handelingen 8) is er een minister van financiën, die de weg niet weet. Zijn navigatie laat hem in de steek. Maar een evangelist helpt hem op weg. Als mens onderweg heb je onderhoud, bijtanken, energie nodig. Het lijntje naar Boven is onontbeerlijk. Gerard Kramer bevestigde dit: “I k ben eerlijk. En ik bid.” Dat houdt een mens op de been en onderweg!DSC_0076DSC_0082

Sint Maarten

Woensdagavond 11 november zal de zo mooie Doelhôftsjerke van Aldeboarn Sint Maarten graag gastvrij ontvangen. Voor de Kerk is er natuurlijk plaats voor zijn mooie paard met de naam Theodorus. In de Kerk wacht ieder een grote verrassing als Sint Maarten zelf zijn verhaal vertelt! Kinderen (en hun ouders)  zijn dus van harte welkom.

Koffieochtend voor gezinnen

De koffieochtend is een laagdrempelige bijeenkomst voor ouders met kinderen om wat leuks met elkaar te doen en om elkaar te ontmoeten. De kinderen komen gewoon mee.

Eerst een bakje met een plakje, daarna gezamenlijk enkele spelletjes. Vanwege dierendag een spel waarbij een krokodil, vis of olifant uitgebeeld moest worden. Vervolgens een echt krachtspel, touwtrekken! Wie is er sterker, de kinderen of de volwassenen? Het spande er om…

De volgende ontmoeting is op zondag 1 november a.s. Noteer in je agenda!Jan Huigen Touw trekken

bijzondere dienst bij trendy thema en bijzondere gospel

JFP

Op zondagochtend 11 oktober is er in de Doelhôftsjerke een zogeheten alternatiene dienst. Deze dienst begint om 10.00 uur maar voor die tijd, vanaf 09.30 uur , is er een aangekleed kopje koffie. Het thema van deze dienst is “Tussen Kunst en Kitsch”. Ds. Piet gaat tussen alle waardeloze en waardevolle spullen op zoek naar iets wat bruikbaar is?!

In deze dienst is er gospel op hoog niveau: Joy for People uit Dokkum. Al meer dan 40 jaar wil Joy for People het geloof in Jezus delen met anderen. In die jaren is de groep uitgegroeid tot een hecht en ambitieus koor met een goede reputatie zowel in binnen als buitenland.

Met een koor van ongeveer dertig zangers, begeleid door een uitgebreide band (piano, synthesizer, bas, gitaar, drums en blazerssectie) kan Joy for People grote diversiteit in het repertoire brengen: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel met groovy ritmes. Deskundige licht en geluidstechnici zorgen voor de finishing touch, en dit alles onder leiding van Hans Jonker.

zonnebloem wedstrijd

In het voorjaar tijdens de Palmpasendienst hebben de kinderen zonnepitten ontvangen. Door verschillende kinderen is er gezaaid, soms eerst in een potje , anderen direct buiten. De resultaten mogen we zijn! Ds. Piet heeft de zonnebloemen opgemeten. Iedereen kreeg een prijsje uit de snoeptrommel van de dominee. De uitslagen staan hieronder met de foto’s.

Gerben en Riemer 1.14

Hieke 1.61

Gé Ann 1.62

Tobias 1.92

Sjirk 2.40

Levi, Sinne en Ruth 3.05

Thomas 3.07

Thomas en Sinne (met Levi en Ruth) hebben op school een prijs gekregen op een gedeelde eerste plaats.20150828_11425420150828_164550_resized_1!cid_12C27474-532F-4696-9BF1-EC78F2836308zonnebloemCAM0189420150916_164429_resized!cid_image001_jpg@01D0E3F2

ouderenreisje Orchideeënhoeve

Op vrijdag 19 juni zijn we met 25 deelnemers naar de Orchideeënhoeve gegaan. De diaconie organiseert jaarlijks een uitstapje voor de ouderen. De meesten waren weliswaar één of zelfs meerdere keren hierheen geweest, maar temeer omdat we nu een gids hadden voor een rondleiding, was dit een zeer geslaagde middag. We hebben genoten van de prachtige bloemenweelde, mooie vlinders en (nieuw!)  de papegaaitjes. We werden ontvangen met heerlijk gebak en koffie of thee. Na een uitvoerige en mooie rondleiding hebben we heerlijkpannenkoek gegeten. We zien terug op een prachtig uitje!20150619_15560020150619_15142620150619_15421620150619_15412320150619_161919

de laatste date van uptodate

Vrijdag 12 juni was de laatste actie van uptodate.

Het was prachtig weer. In de tuin van het Andringahûs kon genoten worden van een boarnster burgermenu en een heerlijke Hongaarse goulashsoep bereidt door domi Piet.

Aansluitend was er een fotoverslag van de Israëlreis en een een presentatie van de tot dan opgehaalde gelden voor de actie Uptodate. Exclusief de opbrengst van deze avond bijna € 4000,–.

Na afloop trad Early Bird voor ons op en konden we nog gezellig nazitten.

Een paar foto’s:

Maandag t/m woensdag in Israël

Israel 2015 481 Israel 2015 475 Israel 2015 340 Israel 2015 411

Maandag 27 april hebben wij een Bar Mitswa mee gemaakt. Een jongen van 13 leest voor het eerst de Wetsrol voor, binnen de kring van minimaal 10 mannen. Die tien zijn nodig om de dienst te houden in de synagoge. Wij maakten deze Bar Mitswa mee bij de Klaagmuur. Zie foto. Ook hebben we het indrukwekkende Holocaustmuseum Yad Vashem meegemaakt.

In de bus hingen trouwens vlaggetjes ter ere van de Koningsdag. Ook ging Wilhelmina pepermunt, als Nederlands en koninklijk snoepgoed. Het Wilhelmus hebben we ook gezongen.

De dinsdag was onze dag in de woestijn. Bijzonder om te ervaren dat woestijn in Israël vooral steen en rots is. Woestijn is niet vooral een zandbak, maar veeleer droogte wegens geringe neerslag. De oase Ein Gedi, genoemd onder andere in het Hooglied, was prachtig (zie foto waterval). Bijzonder was ook de Massada. Overnachten deden we trouwens in een oase: kibboets Almog. En daar hebben we een gezellige avond gehad. Ieder heerlijk buiten met een drankje.

De laatste dag gingen we naar het orthodoxe dorpje Kfar Chabad. We maakten er de school voor Joodse jongetjes mee: heel leuk en vertederend hoe ze voor ons gelezen en gezongen hebben (zie foto van de klas). Ook zagen we het werk van een schrijver mee: een bijzonder vak van een man die de Wetsrollen met de hand overschrijft op perkament, net als het een paar duizend jaar geleden ook al gedaan werd.

Donderdag gingen we om 03.00 uur uit het hotel naar het vliegveld voor de thuisreis.

We danken God voor een indrukwekkende reis.

Lekker ite yn Andringastate

Vrijdag 17 april was er in voor de actie Uptodate “Lekker ite yn Andringastate”IMG-20150404-WA0000-1[1]

We hadden de beschikking over twee uitstekende koks en zes jongeren als bedienend personeel.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond die gezellig was en waarop het eten uitstekend gesmaakt heeft!

Voor de napret hierbij een foto-impressie:

zondag in Jeruzalem.

Nadat wij gisteren de shabbat hebben gehouden zijn wij vandaag de oude stad in gegaan. Wij begonnen op de Olijfberg. Daar heb je een prachtig uitzicht over Jeruzalem. De graven van Joden die daar begraven zijn om bij de Opstanding uit de dood dichtbij de Messias te zijn als hij komt.

Vervolgens liepen wij de berg af naar de plaats waar Jezus weende over de stad. Dan komt bergafwaarts de Hof van Gethsemane  (zie foto ). Zeer indrukwekkend. Wij hebben de Via Dolorosa gelopen. Hoogtepunt was in de kerk van St. Anna waar we gezongen hebben met een groep uit Zuid Afrika. Rillingen over de rug.

Verder natuurlijk koffie en lunch en d

Hof van Gethsemane
Hof van Gethsemane

20150426_150754

e Muur. Ook militairen die met Siebren op de foto gingen.

shabbat in Jeruzalem

Sinds gisteravond zijn wij in Jeruzalem. Na een mooie dag met eerst een rondleiding op de kibboets waar we gelogeerd hebben met groot veeteelt bedrijf zijn wij vrijdag naar de Jordaan geweest. Dat was bijzonder door een bijzondere doop gedachtenis. Een mooie picknick volgde in prachtige natuur met zwem gelegenheid. Vanaf de Olijfberg kwamen we Jeruzalem binnen. Zaterdag is sabbat en deze vierden wij ook met een dienst met avondmaal. Indrukwekkende samenkomst was dat. 20150425_082218

derde dag Israël reis

De derde dag van de Israël reis is bijzonder geweest. Om 09.00 uur voeren we met een heuse Jesusboat op het meer van Galilea. Met name de stilte heeft ons geraakt. Aan de wal kwamen we bij Kapernaum waar Jezus onderwijs gaf. Maar waar ook als het ware de kerk geboren is. De schoonmoeder van Petrus werd er genezen en begon te dienen. Dat is kerk zijn. Over een heuvel te lopen bracht ons ook dichtbij het gevoel dat Jezus hier zegen gaf en geeft. In de middag stond de bron van de Jordaan op het programma. Schitterend!

Israëlreis

Van 20 tot en met 30 april 2015 leiden Margreet en Piet Rozeboom  vanuit de Protestantse Gemeente Aldeboarn een reis door Israël met 50 personen. Dertig deelnemers komen uit Aldeboarn, 20 uit de regio. Israel 2011 003 Israel 2011 025 Israel 2011 216 Ondergaand programma ligt niet helemaal vast – je weet nooit precies wat je tegenkomt – maar dit is wel duidelijk bedoeld. Oppenheim is een zeer ervaren reisorganisatie, die voor ons “de logistiek” geregeld heeft. Een reisorganisatie welke gespecialiseerd is in Israël en een naam hoog te houden.

Maandag 20 april.

Na een vroeg kort samenzijn in het Andringahûs gaan we gezamenlijk met de bus naar Amsterdam. We vliegen maandag 20 april (vermoedelijk 11.15 uur)  vanaf Amsterdam met El Al naar Tel Aviv, vliegveld Ben Goerion (aankomst plaatselijke tijd 16.50). Dan gaan we eerst naar een hotel aldaar. Deze eerste dag is vooral reizen naar Israël toe. En hopelijk wacht ons daar een mooi voorjaarsgevoel!

Dinsdag 21 april

We rijden met een bus, samen met de Nederlandstalige gids die de hele reis bij ons blijft, de mooie kustweg naar Caesarea. Daar bezoeken we het oude aquaduct uit de Romeinse tijd, het amfitheater, vervolgen dan de weg naar Haifa, komen langs de Bahai tuinen en gaan naar de oude kruisvaarderburcht Akko. Hier is gelegenheid om de kleurrijke bazaar te zien en een herberg, weliswaar nieuwer, maar vergelijkbaar met de herberg die we van het geboorteverhaal van Jezus kennen. We overnachten drie nachten in een kibboetshotel Ein Harod, wat bijzonder aardig is.

Woensdag 22 april

‘s Ochtends staat een bootreis op het meer van Galilea op het programma, maar ook bezoek aan de synagoge van Kapernaüm. Dan naar Tabcha, de site van de brood vermenigvuldiging. En dan de Berg van de Zaligsprekingen. Heel bijzonder! Mogelijk dat we ook Chorazin te zien krijgen, en een synagoge uit de 4de eeuw bij Bethsaida. Deze dag gaan we ook naar het Noorden van Israël om de Banias, bronnen van de Jordaan op te zoeken: een prachtig natuurgebied.

Donderdag  23 april

In de ochtend bezoeken we Megiddo, waar 20 lagen geschiedenis over elkaar heen liggen en in de Bijbel genoemd wordt om de “eindstrijd” (berg van Megiddo, Har Megiddo, ofwel Armageddon). Tevens gaan we naar Kana, waar Jezus water in wijn veranderde en naar Nazareth; de plaats waar Jezus opgroeide.

vrijdag 24 april

We pakken de koffers en vertrekken richting Jeruzalem. Onderweg bezoeken we onder andere de doopplaats aan de Jordaan, maar ook een mooi nationaal park (deze reis heeft aandacht voor de cultuur, het geloof, maar ook de natuur!) Gan Hashelosha. Als we in Jeruzalem aankomen is het begin van de Sabbath: indrukwekkend om dit bij de zogeheten Klaagmuur te zien. We overnachten in Jeruzalem voor 4 nachten.

Zaterdag 25 april

We houden in Israël  de Sabbat: in Israël eigenlijk beter om te doen in plaats van de zondag. We houden een kerkdienst in de ochtend met elkaar waarin we het avondmaal hopen te vieren. De middag zijn we vrij. Net als de avond, wat heel gezellig is, omdat de Sabbat dan afloopt en de winkels open gaan!

Zondag 26 april

We bezoeken  de oude stad van Jeruzalem: de Olijfberg, Gethsemané, de Klaagmuur, de Joodse wijk, Bethesda. We lopen als het ware de lijdensweg van Jezus: de Via Dolorosa en komen uit in de Grafkerk: een merkwaardige grote Kerk waar Kruis en graf gelokaliseerd worden. Ook de Kerk van St. Anna en Bethesda doen we aan.

Maandag 27 april

We  bezoeken de nieuwe stad Jeruzalem, maar niet nadat we nog één keer terug zijn gegaan naar de Klaagmuur om de zo bijzondere Bar Mitswa vieringen mee te maken (jongens van 12 die voor het eerst de Thora in het bijzijn van 10 mannen mogen lezen). We gaan naar de zo bekende Menora, voor de Knesseth en natuurlijk naar Yad Vashem, het Holocaust museum. Ook bezoeken we het Israëlmuseum met onder andere de Dode Zee rollen en miniatuur museum van het Jeruzalem van 2000 jaar geleden. In de middag gaan we naar de graftuin: een andere plaats waar Jezus’ graf gelokaliseerd wordt: niet waarschijnlijk, maar wel bijzonder om daar te zijn.

Dinsdag 28 april

We vertrekken uit Jeruzalem en gaan naar de Massada, gebouwd door Herodes, later bewoond door de verzetsstrijders de Zeloten. Ook gaan we naar een oase in de woestijn: Ein Gedi, en ook Qumran, waar de hiernaar vernoemde boekrollen zijn gevonden. Natuurlijk dobberen we in de Dode Zee! En we overnachten in een kibboetshotel midden in de woestijn Almog.

Woensdag 29 april

Onze laatste dag in Israël pakken we opnieuw de koffers en gaan naar een bijzonder religieus dorp Kfar Chabad. Een ontmoeting met Rabbi Ben Tzion en zijn levenswerk is bijzonder. We zullen er een Thoraschrijver aan het werk zien, die voor elke deelnemer op perkament de naam in het Hebreeuws zal schrijven. In de middag rijden we naar een hotel bij Tel Aviv voor de laatste avond (daar maken we vast iets gezelligs van) en overnachting van deze reis.

Donderdag 30 april

In alle vroegte vliegen we naar Amsterdam terug. De bus staat gereed en zo rijden we terug naar Aldeboarn, waar we kort onze reis afsluiten in het Andringahûs.

Passie in Aldeboarn zeer geslaagd

Zaterdagavond 4 april waren ruim 200 mensen getuige van een indrukwekkende Passie in Aldeboarn. Op het Doelhôf werd deze opgevoerd. Jongeren van de Protestantse Gemeente hadden verschillende scenes uit de laatste uren van Jezus op aarde op eigentijdse wijze verfilmd. Allijan de Kam presenteerde, Rixt Zandberg zong, Nick Bangma verzorgde licht en geluid. Het resultaat was bijzonder. Er is een filmpje gemaakt: https://youtu.be/E24nZ4dzkUA

Het moment dat een groepje jongeren het kruis bij het podium bracht was bijzonder.04-04 De Passie (42) 04-04 De Passie (6) 04-04 De Passie (16)