Maandag, de eerste klusdag in Roemenië!

Een heuse lopende band afwasmachine!
Een heuse lopende band afwasmachine!

Vandaag was de eerste klusdag en er is heel hard gewerkt! Natuurlijk de dag begonnen met een heerlijk en goed ontbijt. Tijdens het ontbijt werd verteld dat de kinderen die er komen voor een weekje vakantie geen idee hebben wat een lepel is. De meeste van die kinderen (basisschoolleeftijd) hebben nog nooit een lepel gezien. In zo’n weekje vakantie maken ze kennis met dingen die voor ons zo normaal zijn.

Naast de praktische zaken wordt er ook verteld over de basisbegrippen uit de Bijbel. Een week die voor een aantal kinderen het verschil maakt, zij kunnen uit de armoede stappen.

Dennis is ook aanwezig in het vakantiehuis, hij kwam als kind ook voor een weekje vakantie naar Mahanaïm, hij werkt er nu en studeert daarnaast Duits aan de universiteit. Een prachtig voorbeeld waarom dit zo’n geweldig project is.

Na het ontbijt is gestart met het aanleggen van elektriciteit in het meisjeshuis, een geul graven voor de riolering, plafond maken, en het begin van de eerste picknicktafel. Na het klussen is er toch nog een beetje tijd voor ontspanning!