Ds. Piet Rozeboom beroepen uit Rijnsburg

Sinds Pinksteren 2013 ben ik aan de Protestantse Gemeente van Aldeboarn verbonden. Maar ik ben beroepen door de Protestantse Gemeente te Rijnsburg. Dit beroep heb ik aangenomen. Op nader te bepalen datum in het najaar zal het afscheid volgen.

Aanvankelijk heeft de toenadering vanuit Rijnsburg ons verrast! Er was zowel toenadering als ook zoeken naar de weg. In Aldeboarn is er geen enkele reden te vinden om te vertrekken! Immers: we zijn hier thuis, het gaat goed, er is veel zegen en er zijn nog steeds kansen.

Ik kreeg echter een droom:

Met een aantal mensen stonden we schouder aan schouder en een vrouw sprak: “je hebt het niet zelf gezocht, maar je moet gaan. Gods Geest is immers met je. En let op Hosea …” Samen met Margreet liep ik er vandaan door het dorre gras, maar Margreet zei: “kijk, het gras krijgt al nieuwe groeipunten, het wordt weer groen”. 

Een dag later lazen Margreet en ik in ons dagboekje Hosea 10: 12 bij die dag: … Ontgin nieuw land …. Een regen van goedheid. Dit maakte het volkomen duidelijk aan ons en vervulde ons met vrede en overgave. De gemeenteavond kwam en tenslotte de overtuigende stemming. We kunnen niet anders dan dit beroep aannemen.

Maar eerst is er tijd voor afbouw en afscheid van het door ons zo geliefde dorp Aldeboarn met haar kerk.

Ds. Piet Rozeboom, 29 juli 2020.