Israël-reis, dag 4

Donderdag 21 maart is een groep onder leiding van dominee Piet Rozeboom op reis gegaan naar Israël. Hier doen we elke dag verslag. Vandaag de vierde dag: de zondag.

Vandaag pakten wij het programma weer op.Onze zondag hebben wij gisteren immers op sabbath gehouden.

Vanochtend gingen we eerst naar de David citadel: een oude burcht die terug gaat op de tijd voor David! Nu met bijzondere ruines en geschiedenis van Jeruzalem en een mooi uitzicht over Jeruzalem. Daarna gingen we naar een kibboets om heerlijk te eten. Daarvandaan zagen we Bethlehem en de velden van Effratha.
Hierna zijn we naar Yad Vashem gegaan: het Holocaust museum. Op zeer indringende wijze loop je als het ware door de geschiedenis van de vreselijke vernietiging van zes miljoen unieke mensenlevens heen. 
Hierna zijn we naar het hotel gegaan voor het diner. Aansluitend de avondsluiting bij Jesaja 56: 5 waar staat wat Yad Vashem inhoudt: een naam, een gedenken voor jou. Al die namen die door de nazi’s uitgewist werden worden hier herdacht voor God en mensen.
Hierna nog naar de tunnels onder deKlaagmuur. In werkelijkheid was de westelijke tempelmuur – de zogeheten Klaagmuur – veel groter. Je komt in deze tunnels heel dichtbij de plaats waarhet Heilige der Heiligen uit de tempel is geweest. Hier wordt door vrouwen gebeden. Heel bijzonder.
 
 
 
Vriendelijke groeten van de groep,
Piet Rozeboom